• 8ο Πανελλήνιο
  Συνέδριο
  Κλινικής Νευροφυσιολογίας

  07 - 10 Νοεμβρίου 2019 - Ελλάδα / Αράχωβα
 • The 14th World
  Congress on
  CONTROVERSIES IN NEUROLOGY

  26 - 29 Μαρτίου 2020 - Λονδίνο / Αγγλία
 • 14th European
  Congress
  on Epileptology

  05 - 09 Ιουλίου 2020 - Γενεύη / Ελβετία
 • 1
 • 2
 • 3

Πανελλήνιος Επιστημονικός Σύλλογος κατά της Επιληψίας

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

 Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου του Πανελλήνιου Επιστημονικού Συλλόγου κατά της Επιληψίας (Π.Ε.Σ.Ε.) ,θα ήθελα πρώτα από όλα να ευχαριστήσω όλους όσους συμμετείχαν στο 13ο Πανελλήνιο Συνέδριο Επιληψίας το οποίο  πραγματοποιήθηκε στις 07 - 09 Ιουνίου 2019 , στο Ξενοδοχείο Wyndham Grand Athens στην Αθήνα.

Τα μελλοντικά μας σχέδια είναι να οργανώσουμε το 19ο Εκπαιδευτικό Σεμινάριο που θα γίνει στα γραφεία του συλλόγου μας το Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2019, με τίτλο Επιληπτικές κρίσεις μετωπιαίου και κροταφικού λοβού. Το πρόγραμμα θα ανακοινωθεί μέσα στις επόμενες ημέρες στην σελίδα μας.

Το 14ο Πανελλήνιο Συνέδριο Επιληψίας, θα πραγματοποιηθεί στην Θεσσαλονίκη στις 08 - 10 Μαΐου 2020 ,  για τις  νεώτερες εξελίξεις στην Επιληψία με ομιλητές διακεκριμένους Νευρολόγους από την Ελλάδα και το Εξωτερικό.

Σας περιμένουμε όλους να παρακολουθήσετε τις επόμενες εκδηλώσεις μας

 

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς,

Αθανάσιος Κοβάνης
Πρόεδρος  Π.Ε.Σ.Ε.

Κρίση στο σχολείο - Μέρος Α

Πρώτες βοήθειες - Μέρος Γ

Επίσκεψη στον γιατρό - Μέρος Β

Επιληψία και σπόρ - Μέρος Δ

Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2020 - Παγκόσμια Ημέρα Επιληψίας

Συστάσεις για τις γυναίκες με επιληψία στην αναπαραγωγική ηλικία

Εγκυμοσύνη και επιληψία

Συντάκτης Δρ. Σοφία Μαρκούλα Νευρολόγος Μέλος του ΔΣ του ΠΕΣΕ

Συνιστάται η βελτιστοποίηση της θεραπείας να γίνεται αρκετό καιρό προ της σύλληψης με το πιο αποτελεσματικό ΑΕD για το είδος των επιληπτικών κρίσεων ή το είδος του συνδρόμου της ασθενούς, στη μικρότερη αποτελεσματική δόση, αν είναι δυνατό σε μονοθεραπεία.

Μπορείτε να δείτε περισσότερες πληροφορίες στo αρχείo που είναι σε μορφή PDF : Συστάσεις για τις γυναίκες με επιληψία στην αναπαραγωγική ηλικία

8th Intl Summer School for Neuropathology and Epilepsy Surgery (INES 2018)

We are pleased to announce the 8th Intl Summer School for Neuropathology and Epilepsy Surgery (INES 2018), which will be held in Erlangen, Germany, 26.7. – 29.7.2018 (see attached flyer)!With this summer school, the Intl. League against Epilepsy (ILAE) and Intl. Society for Neuropathology (ISN) continue to support our teaching course aimed at neuro-/pathologists, basic scientists and clinicians engaged in the diagnostic evaluation and research of human epilepsy surgery tissue.

Ισχύουσα Νομοθεσία για την άδεια οδήγησης

 Άδεια οδήγησης σε άτομα με επιληψία

Η αναθεωρημένη νομοθεσία της Ευρωπαϊκή Ένωση προβλέπει ότι άτομα με επιληψία, διαβήτη και άλλες νόσους που επηρεάζουν την οδήγηση, επιτρέπεται να οδηγούν εφόσον μπορεί να ελέγχεται η κατάσταση της υγείας τους.

Μπορείτε να δείτε πληροφορίες στα αρχεία που είναι σε μορφή PDF :

Οδηγία 2009/113/Εκ της Επιτροπής της 25 Αυγούστου 2009 και Εφημερίδα της κυβερνήσεως 2012/2789 27 Απριλίου 2012

Ποιός είναι ο Π.Ε.Σ.Ε ;

Ο Πανελλήνιος Επιστημονικός Σύλλογος κατά της Επιληψίας (Π.Ε.Σ.Ε) είναι μη κερδοσκοπικός σύλλογος, που απευθύνεται σε ιατρούς και άλλους επαγγελματίες της υγείας με ενεργό δράση στην επιληψία. Είναι μέλος της Διεθνούς Ένωσης κατά της Επιληψίας και με ταυτόσημους με αυτή σκοπούς (International League Against Epilepsy - ILAE).

Ο Π.Ε.Σ.Ε ιδρύθηκε στην Αθήνα το 1993, ενώ η ILAE έχει πολύ μακρά ιστορία: ίδρυση το 1909 και ανασύσταση το 1973, ενώ σήμερα αριθμεί περίπου 15.000 μέλη παγκοσμίως. Η Διεθνής Ένωση κατά της Επιληψίας έχει επίσημη διασύνδεση με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (WHO) αλλά και με το Διεθνές Γραφείο Επιληψίας (IBE). Η ILAE , ο WHO και το IBE διεξάγουν από κοινού τη διεθνή εκστρατεία ευαισθητοποίησης του κοινού αλλά και των επαγγελματιών υγείας «Out of the Shadows», με κεντρικό μήνυμα ότι η επιληψία αποτελεί μια αντιμετωπίσιμη εγκεφαλική διαταραχή.

Ο Κάμπη στον διαγωνισμό φωτογραφίας

Δραστηριότητες του Π.Ε.Σ.Ε

 • Οργανώνει εκπαιδευτικά και ενημερωτικά σεμινάρια στην έδρα του ή ανά την Ελλάδα.
 • Αναπτύσσει ειδικές εκπαιδευτικές δραστηριότητες για την προετοιμασία προσωπικού που θα ασχοληθεί με τις επιληψίες.
 • Εκδίδει περιοδικά (τριμηνιαίο Newsletter) ή συμμετέχει σε εκδοτικές δραστηριότητες άλλων συλλόγων ή εταιρειών.
 • Εκδίδει μελέτες, μονογραφίες, αλλά και ενημερωτικά φυλλάδια και οπτικοακουστικό υλικό που απευθύνονται στο γενικό κοινό για την αγωγή και καθοδήγησή του σε ζητήματα που αφορούν τις επιληψίες.
 • Συμμετοχή στον ετήσιο διαγωνισμό καλύτερης επιστημονικής εργασίας.

Γίνε μέλος του Π.Ε.Σ.Ε

Μέλη του Π.Ε.Σ.Ε. μπορούν να γίνουν πρωτίστως ιατροί όλων των ειδικοτήτων και άλλοι επαγγελματίες οι οποίοι εμφανίζουν ενεργό δράση στο θέμα «επιληψία». Τα μέλη του συλλόγου απολαμβάνουν ορισμένα προνόμια σε σχέση με την επιστημονική δραστηριότητά του (συνέδρια, επιστημονική ενημέρωση κλπ.)

Άν επιθυμείτε να γίνετε μέλος του Πανελλήνιου Επιστημονικού Συλλόγου κατά της Επιληψίας Π.Ε.Σ.Ε., κατεβάστε και συμπληρώστε την φόρμα Αίτησης μέλους που είναι σε μορφή pdf και αποστείλτε την στην ηλεκτρονική διευθυνσή info@grlae.gr

Ετήσιο Κόστος Εγγραφής - Συμμετοχής στον Π.Ε.Σ.Ε.

 • Ιατρός : 25€
 • Επαγγελματίες Υγείας : 25€
Register at Bookmaker William Hill