• 30o Πανελλήνιο
  Συνέδριο
  Νευρολογίας

  16 - 19 Μαΐου 2019 - Ελλάδα / Χαλκιδική
 • 13o Πανελλήνιο
  Συνέδριο
  Επιληψίας

  07 - 09 Ιουνίου 2019 - Ελλάδα / Αθήνα
 • 33rd International
  Epilepsy
  Congress

  22 - 26 Ιουνίου 2019 - Ταϊλάνδη / Μπανγκόκ
 • 1
 • 2
 • 3

Πανελλήνιος Επιστημονικός Σύλλογος κατά της Επιληψίας

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

 Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου του Πανελλήνιου Επιστημονικού Συλλόγου κατά της Επιληψίας (Π.Ε.Σ.Ε.) έχω την ιδιαίτερη τιμή και χαρά να σας προσκαλέσω στο 13ο Πανελλήνιο Συνέδριο Επιληψίας το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 07 - 09 Ιουνίου 2019 , στο Ξενοδοχείο Wyndham Grand Athens στην Αθήνα.

Το συνέδριο αυτό έχει στόχο την συνεχιζόμενη εκπαίδευση και την προβολή των νεότερων δεδομένων στην έρευνα και στη διαχείριση ασθενών στον τομέα της επιληψίας. Επιπλέον, μέσω του συνεδρίου θα δοθεί η δυνατότητα στους συνέδρους να συναντηθούν και να δικτυωθούν με συναδέλφους από την Ελλάδα και κορυφαίους επιληπτολόγους από το εξωτερικό.

Καταξιωμένοι Έλληνες και ξένοι επιστήμονες καλούνται να μεταφέρουν τις γνώσεις και την εμπειρία τους μέσα από ενδιαφέρουσες διαλέξεις, ποικιλόμορφα στρογγυλά τραπέζια, αντιπαραθέσεις και παρουσιάσεις περιστατικών, δίνοντας έναυσμα για δημιουργικό διάλογο σε επίκαιρα θέματα.

Με τις σκέψεις αυτές, αναμένω να σας καλωσορίσω στο 13ο Πανελλήνιο Συνέδριο Επιληψίας και προσδοκώ να το τιμήσετε με την ενεργό συμμετοχή σας. 

 

ΕΠΙΣΗΜΗ ΣΕΛΙΔΑ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΕΠΙΛΗΨΙΑΣ 2019

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς,

Αθανάσιος Κοβάνης
Πρόεδρος  Π.Ε.Σ.Ε.

Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2019 - Παγκόσμια Ημέρα Επιληψίας

Συστάσεις για τις γυναίκες με επιληψία στην αναπαραγωγική ηλικία

Εγκυμοσύνη και επιληψία

Συντάκτης Δρ. Σοφία Μαρκούλα Νευρολόγος Μέλος του ΔΣ του ΠΕΣΕ

Συνιστάται η βελτιστοποίηση της θεραπείας να γίνεται αρκετό καιρό προ της σύλληψης με το πιο αποτελεσματικό ΑΕD για το είδος των επιληπτικών κρίσεων ή το είδος του συνδρόμου της ασθενούς, στη μικρότερη αποτελεσματική δόση, αν είναι δυνατό σε μονοθεραπεία.

Μπορείτε να δείτε περισσότερες πληροφορίες στo αρχείo που είναι σε μορφή PDF : Συστάσεις για τις γυναίκες με επιληψία στην αναπαραγωγική ηλικία

8th Intl Summer School for Neuropathology and Epilepsy Surgery (INES 2018)

We are pleased to announce the 8th Intl Summer School for Neuropathology and Epilepsy Surgery (INES 2018), which will be held in Erlangen, Germany, 26.7. – 29.7.2018 (see attached flyer)!With this summer school, the Intl. League against Epilepsy (ILAE) and Intl. Society for Neuropathology (ISN) continue to support our teaching course aimed at neuro-/pathologists, basic scientists and clinicians engaged in the diagnostic evaluation and research of human epilepsy surgery tissue.

Ισχύουσα Νομοθεσία για την άδεια οδήγησης

 Άδεια οδήγησης σε άτομα με επιληψία

Η αναθεωρημένη νομοθεσία της Ευρωπαϊκή Ένωση προβλέπει ότι άτομα με επιληψία, διαβήτη και άλλες νόσους που επηρεάζουν την οδήγηση, επιτρέπεται να οδηγούν εφόσον μπορεί να ελέγχεται η κατάσταση της υγείας τους.

Μπορείτε να δείτε πληροφορίες στα αρχεία που είναι σε μορφή PDF :

Οδηγία 2009/113/Εκ της Επιτροπής της 25 Αυγούστου 2009 και Εφημερίδα της κυβερνήσεως 2012/2789 27 Απριλίου 2012

Ο Κάμπη στον διαγωνισμό φωτογραφίας

Ο Κάμπη δεν είναι καλά - Μέρος Α

Επίσκεψη στον γιατρό - Μέρος Β

Ποιός είναι ο Π.Ε.Σ.Ε ;

Ο Πανελλήνιος Επιστημονικός Σύλλογος κατά της Επιληψίας (Π.Ε.Σ.Ε) είναι μη κερδοσκοπικός σύλλογος, που απευθύνεται σε ιατρούς και άλλους επαγγελματίες της υγείας με ενεργό δράση στην επιληψία. Είναι μέλος της Διεθνούς Ένωσης κατά της Επιληψίας και με ταυτόσημους με αυτή σκοπούς (International League Against Epilepsy - ILAE).

Ο Π.Ε.Σ.Ε ιδρύθηκε στην Αθήνα το 1993, ενώ η ILAE έχει πολύ μακρά ιστορία: ίδρυση το 1909 και ανασύσταση το 1973, ενώ σήμερα αριθμεί περίπου 15.000 μέλη παγκοσμίως. Η Διεθνής Ένωση κατά της Επιληψίας έχει επίσημη διασύνδεση με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (WHO) αλλά και με το Διεθνές Γραφείο Επιληψίας (IBE). Η ILAE , ο WHO και το IBE διεξάγουν από κοινού τη διεθνή εκστρατεία ευαισθητοποίησης του κοινού αλλά και των επαγγελματιών υγείας «Out of the Shadows», με κεντρικό μήνυμα ότι η επιληψία αποτελεί μια αντιμετωπίσιμη εγκεφαλική διαταραχή.

Δραστηριότητες του Π.Ε.Σ.Ε

 • Οργανώνει εκπαιδευτικά και ενημερωτικά σεμινάρια στην έδρα του ή ανά την Ελλάδα.
 • Αναπτύσσει ειδικές εκπαιδευτικές δραστηριότητες για την προετοιμασία προσωπικού που θα ασχοληθεί με τις επιληψίες.
 • Εκδίδει περιοδικά (τριμηνιαίο Newsletter) ή συμμετέχει σε εκδοτικές δραστηριότητες άλλων συλλόγων ή εταιρειών.
 • Εκδίδει μελέτες, μονογραφίες, αλλά και ενημερωτικά φυλλάδια και οπτικοακουστικό υλικό που απευθύνονται στο γενικό κοινό για την αγωγή και καθοδήγησή του σε ζητήματα που αφορούν τις επιληψίες.
 • Συμμετοχή στον ετήσιο διαγωνισμό καλύτερης επιστημονικής εργασίας.

Γίνε μέλος του Π.Ε.Σ.Ε

Μέλη του Π.Ε.Σ.Ε. μπορούν να γίνουν πρωτίστως ιατροί όλων των ειδικοτήτων και άλλοι επαγγελματίες οι οποίοι εμφανίζουν ενεργό δράση στο θέμα «επιληψία». Τα μέλη του συλλόγου απολαμβάνουν ορισμένα προνόμια σε σχέση με την επιστημονική δραστηριότητά του (συνέδρια, επιστημονική ενημέρωση κλπ.)

Άν επιθυμείτε να γίνετε μέλος του Πανελλήνιου Επιστημονικού Συλλόγου κατά της Επιληψίας Π.Ε.Σ.Ε., κατεβάστε και συμπληρώστε την φόρμα Αίτησης μέλους που είναι σε μορφή pdf και αποστείλτε την στην ηλεκτρονική διευθυνσή info@grlae.gr

Ετήσιο Κόστος Εγγραφής - Συμμετοχής στον Π.Ε.Σ.Ε.

 • Ιατρός : 25€
 • Επαγγελματίες Υγείας : 25€
Register at Bookmaker William Hill