• 14ο
  Πανελλήνιο
  Συνέδριο Επιληψίας

  13 - 15 Νοεμβρίου 2020 - Θεσσαλονίκη / Ελλάδα
 • 14th World Congress on
  Controversies in
  Neurology

  02 - 05 Οκτωβρίου 2020 - Λονδίνο / Αγγλία
 • 14th European
  Congress
  on Epileptology

  9-13 Ιουλίου 2022 - Γενεύη / Ελβετία
 • 1
 • 2
 • 3

COVID-19: Γενικές οδηγίες για άτομα με επιληψία, από την Επιτροπή Ευρωπαϊκού Δικτύου Αναφοράς για την Επιληψία EpiCARE

Κατεβαστε εδω οδηγιες

Ένας εξαιρετικός άνθρωπος, μια εξαιρετική συνεργάτιδα, μια αγαπημένη φίλη μας άφησε νωρίς ...

Ο Πανελλήνιος Επιστημονικός Σύλλογος κατά της Επιληψίας (Π.Ε.Σ.Ε.) και η Ελληνική Εθνική Ένωση κατά της Επιληψίας (Ε.Ε.Ε.Ε.) εκφράζουν τη βαθιά οδύνη τους για την αναπάντεχη απώλεια της Αναστασίας - Τάτας Βάσσου.
 
Ο Πρόεδρος και τα μέλη του Π.Ε.Σ.Ε. καθώς και σύσσωμη η οικογένεια του Συλλόγου είναι συντετριμμένοι για τον θάνατο της αγαπημένης μας Τάτας, η οποία υπηρέτησε με συνέπεια τους σκοπούς του Συλλόγου και βρέθηκε στο πλευρό των ατόμων με επιληψία, με αγάπη.
 
Σε μια μακρά συμπόρευση χρόνων, η Τάτα έκανε τον Π.Ε.Σ.Ε. και την Ε.Ε.Ε.Ε. δεύτερη οικογένειά της, πάλεψε για την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας σχετικά με την επιληψία.
Την ευχαριστούμε και την ευγνωμονούμε.

Πανελλήνιος Επιστημονικός Σύλλογος κατά της Επιληψίας

Αγαπητές και Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Το 14ο Πανελλήνιο Συνέδριο Επιληψίας αλλάζει μορφή και θα πραγματοποιηθεί ως Web Scientific Event σε covid free περιβάλλον.

Αρχικά, επρόκειτο να λάβει χώρα στη Θεσσαλονίκη σε υβριδική μορφή, αλλά το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου Επιστημονικού Συλλόγου κατά της Επιληψίας (Π.Ε.Σ.Ε.) και η Οργανωτική Επιτροπή, εκτιμώντας τα δεδομένα που δημιουργεί η εξάπλωση του COVID – 19, αποφάσισε τη ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ διεξαγωγή των εργασιών του Συνεδρίου.

Το Συνέδριο διοργανώνεται σε νέες ημερομηνίες : 13 - 15 Νοεμβρίου 2020. Προτεραιότητα αποτελεί η ασφάλεια ομιλητών, συμμετεχόντων και διοργανωτών, γι’ αυτό και επιλέχθηκε αποκλειστικά το διαδικτυακό περιβάλλον, ώστε να υπάρξει η απρόσκοπτη διεξαγωγή του και η μέγιστη συμμετοχή των Συνέδρων σε αυτό. Οι εργασίες θα διεξαχθούν μέσω ειδικής πλατφόρμας που έχει δημιουργηθεί και επιτρέπει τον διαδραστικό διάλογο και την ανταλλαγή απόψεων.

Η Οργανωτική Επιτροπή ευχαριστεί για την κατανόησή και διαβεβαιώνει ότι θα συνεχίσει να εργάζεται απρόσκοπτα, προκειμένου να διασφαλίσει όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις για την επιτυχή διοργάνωση του Web Scientific Event

 

Εκ μέρους της Οργανωτικής Επιτροπής

Αθανάσιος Κοβάνης
Πρόεδρος  Π.Ε.Σ.Ε.

Κρίση στο σχολείο - Μέρος Α

Πρώτες βοήθειες - Μέρος Γ

Επίσκεψη στον γιατρό - Μέρος Β

Επιληψία και σπόρ - Μέρος Δ

Δευτέρα 08 Φεβρουαρίου 2021 - Παγκόσμια Ημέρα Επιληψίας

Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών«ΚΛΙΝΙΚΗ ΚΑΙ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΗ ΝΕΥΡΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ»

Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών«ΚΛΙΝΙΚΗ ΚΑΙ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΗ ΝΕΥΡΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ»“MSc in CLINICAL AND EXPERIMENTAL NEUROSURGERY”

 Έναρξη: Φεβρουάριος 2020  |  2 Έτη / 4 Εξάμηνα

Μπορείτε να δείτε πληροφορίες στo αρχείo που είναι σε μορφή PDF : http://www.enee.gr/images/2019_09_26_neyroxieroyrgiki.pdf

Πληροφορίες
Διοικητικά θέματα
Λουφαρδάκη Μαρία Τηλ. 2107229250,
ekne@neurosurgery.org

Επιστημονικά θέματακα. Δρ. Καλαματιανός Θεοδόσης
kalamatian@med.uoa.gr

EuroSynapses - Ζήτούνται Έλληνες Ιατροί

ΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΙΑΤΡΟΙ από μεγάλα, αναγνωρισμένα με διεθνείς πιστοποιήσεις νοσοκομεία της Ευρώπης (Αγγλία, Γαλλία) καθώς και της Μέσης Ανατολής (Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Σαουδική Αραβία,Κατάρ κ.α.) στα οποία εργάζονται ήδη πολλοί Έλληνες. Η εταιρεία EuroSynapses έχοντας πλέον αποκτήσει την εμπιστοσύνη των νοσοκομείων αλλά και των Ελλήνων ιατρών, διοργανώνει κάθε δύο μήνες συνεντεύξεις στα γραφεία της, στην Πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα,με σκοπό οι αντιπρόσωπο ιτων νοσοκομείων να γνωρίσουν και να προσλάβουν τους μελλοντικούς συνεργάτες τους.

Για δήλωση συμμετοχής στις επερχόμενες συνεντεύξεις, ακολουθήστε παρακαλώ τον εξής σύνδεσμο: https://eurosynapses.eu/register/ ή επικοινωνήστε μαζί μας στα τηλέφωνα 2103311115 και 6984507090. Με χαρά παραθέτουμε και τον παρακάτω σύνδεσμο με τις εμπειρίες ιατρών που έχουν συνεργαστεί μαζί μας :  https://eurosynapses.eu/about-us/testimonials/

Όλες οι υπηρεσίες μας, κατά τηδιάρκεια της διαδικασίας πρόσληψης είναι δωρεάν

Μπορείτε να δείτε πληροφορίες στo αρχείo που είναι σε μορφή PDF : http://www.enee.gr/images/PDF-Files/2019_09_10_EUROSYNAPSES.pdf

Συστάσεις για τις γυναίκες με επιληψία στην αναπαραγωγική ηλικία

Εγκυμοσύνη και επιληψία

Συντάκτης Δρ. Σοφία Μαρκούλα Νευρολόγος Μέλος του ΔΣ του ΠΕΣΕ

Συνιστάται η βελτιστοποίηση της θεραπείας να γίνεται αρκετό καιρό προ της σύλληψης με το πιο αποτελεσματικό ΑΕD για το είδος των επιληπτικών κρίσεων ή το είδος του συνδρόμου της ασθενούς, στη μικρότερη αποτελεσματική δόση, αν είναι δυνατό σε μονοθεραπεία.

Μπορείτε να δείτε περισσότερες πληροφορίες στo αρχείo που είναι σε μορφή PDF : Συστάσεις για τις γυναίκες με επιληψία στην αναπαραγωγική ηλικία

Ισχύουσα Νομοθεσία για την άδεια οδήγησης

 Άδεια οδήγησης σε άτομα με επιληψία

Η αναθεωρημένη νομοθεσία της Ευρωπαϊκή Ένωση προβλέπει ότι άτομα με επιληψία, διαβήτη και άλλες νόσους που επηρεάζουν την οδήγηση, επιτρέπεται να οδηγούν εφόσον μπορεί να ελέγχεται η κατάσταση της υγείας τους.

Μπορείτε να δείτε πληροφορίες στα αρχεία που είναι σε μορφή PDF :

Οδηγία 2009/113/Εκ της Επιτροπής της 25 Αυγούστου 2009 και Εφημερίδα της κυβερνήσεως 2012/2789 27 Απριλίου 2012

Δραστηριότητες του Π.Ε.Σ.Ε

 • Οργανώνει εκπαιδευτικά και ενημερωτικά σεμινάρια στην έδρα του ή ανά την Ελλάδα.
 • Αναπτύσσει ειδικές εκπαιδευτικές δραστηριότητες για την προετοιμασία προσωπικού που θα ασχοληθεί με τις επιληψίες.
 • Εκδίδει περιοδικά (τριμηνιαίο Newsletter) ή συμμετέχει σε εκδοτικές δραστηριότητες άλλων συλλόγων ή εταιρειών.
 • Εκδίδει μελέτες, μονογραφίες, αλλά και ενημερωτικά φυλλάδια και οπτικοακουστικό υλικό που απευθύνονται στο γενικό κοινό για την αγωγή και καθοδήγησή του σε ζητήματα που αφορούν τις επιληψίες.
 • Συμμετοχή στον ετήσιο διαγωνισμό καλύτερης επιστημονικής εργασίας.

Γίνε μέλος του Π.Ε.Σ.Ε

Μέλη του Π.Ε.Σ.Ε. μπορούν να γίνουν πρωτίστως ιατροί όλων των ειδικοτήτων και άλλοι επαγγελματίες οι οποίοι εμφανίζουν ενεργό δράση στο θέμα «επιληψία». Τα μέλη του συλλόγου απολαμβάνουν ορισμένα προνόμια σε σχέση με την επιστημονική δραστηριότητά του (συνέδρια, επιστημονική ενημέρωση κλπ.)

Άν επιθυμείτε να γίνετε μέλος του Πανελλήνιου Επιστημονικού Συλλόγου κατά της Επιληψίας Π.Ε.Σ.Ε., κατεβάστε και συμπληρώστε την φόρμα Αίτησης μέλους που είναι σε μορφή pdf και αποστείλτε την στην ηλεκτρονική διευθυνσή info@grlae.gr

 • Ιατρός : 25€  / Επαγγελματίες Υγείας : 25€